DS: Prekinuti progon načelnice prosvetne inspekcije

Umesto dobitnice Februarske nagrade – na čelu novosadske prosvetne inspekcije bivša radnica kazina

10. jan 2013

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) zatražio je danas od gradonačelnika Miloša Vučevića da „hitno prekine progon“ načelnice prosvetne inspekcije u tom gradu Ljubice Srđanov.

Uz podsećanje da je rezultatima rada zaslužila Februarsku nagradu grada i da je jedan od najuglednijih stručnjaka za prosvetu u regionu, DS je u saopštenju naveo da Ljubica Srđanov nije član nijedne partije, ali su „nekom očigledno zasmetali njeni razultati, ugled i nepokolebljivost“.

„Zahtevamo da gradonačelnik povuče rešenje o smeni i utvrdi okolnosti i namere onih kojima je ova poštena, stručna, vredna i ugledna žena zasmetala. Na takvim ljudima počiva uređenje i život našeg Grada i Demokratska stranka će uvek stati u njihovu odbranu“, navodi se u saopštenju.

DS je ocenio da je „potpuno jasno da koalicija na vlasti apsolutno nema kadrovskih kapaciteta“ i da ne sme dozvoliti da se u pitanje dovodi funkcionisanje najvažnije oblasti života građana, kao što je prosveta.

Ta stranka je pozvala sve institucije, građane, medije i intelektualce da se pridruže u borbi protiv „estradizacije, banalizacije i degradacije Novog Sada“ i potpišu peticiju protiv razrešenja Ljubice Srđanov.

Gradska uprava za obrazovanje zatražila je smenu dugogodišnje načelnica gradske prosvetne inspekcije Ljubice Srđanov i da umesto nje bude postavljena Mirjana Lukić Marinković, za koju mediji navode da je sedam godina radila kao krupije u kazinima.

Mirjana Lukić Marinković radi dve i po godine u prosvetnoj inspekciji i po struci je profesorka ruskog jezika, a u biografiji ima i pet godina radnog iskustva u kazinu novosadskog hotela „Park“ i dve godine u kazinu u Moskvi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga