DS: Preispitati odgovornost onih koji su kreirali atmosferu linča u kojoj je Ivanović ubijen

Demokrate traže sednicu Odbora za odbranu i unutrašnje poslove zbog atentata na opoziciong lidera SDP

19. jan 2018

Funkcioner Demokratske stranke (DS) i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Balša Božović zatražio je danas hitno održavanje sednice tog tela povodom ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Božović je u saopštenju ocenio da su izjave najviših zvaničnika posle ubistva Ivanovića „unele konfuziju među građane“ i da je zbog toga neophodno da skupštinski Odbor „posebnu pažnju posveti pitanju eventualnih propusta u radu naležnih državnih organa i službi“.

„Zahtevam da Odbor za odbranu i unutrašnje poslove hitno održi sednicu na kojoj će razmotriti sve činjenice, informacije i okolnosti u vezi sa atentatom na jednog od opozicionih lidera Olivera Ivanovića i da se predstavnicima građana predoče sve relevantne informacije u vezi sa tim slučajem“, naveo je Božović a preneo DS.

Božović je ocenio da Srbija „ponovo postaje zemlja u kojoj su politička ubistva deo svakodnevnice, u kojoj se mecima i atentatima unosi strah među građane i u kojoj će svi oni koji se zalažu za drugačije mišljenje biti mete onih kojima politički interesi leže u povratku tih vremena“.

Višemesečna kampanja mržnje protiv Olivera Ivanovića, beskrajne optužbe za izdaju, prodaju i izneveravanje interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nameću nam obavezu da preispitamo odgovornost onih koji su kreirali atmosferu linča u kojoj je Ivanović ubijen“, rekao je funkcioner DS-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga