DS: Predsednik Opštine Pećinci da bude smenjen, oštetio budžet za više miliona dinara

"Postupak lustracije protiv onih koji su svesno kršili zakone i ljudska prava se nameće kao imperativ za novu demokratsku vlast koja će biti uspostavljena posle smene režima Aleksandra Vučića"

04. feb 2018

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da predsednik Opštine Pećinci Željko Trbović iz Srpske napredne stranke (SNS) bude smenjen jer je oštetio opštinski budžet za više miliona dinara.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je Trbović 2012. godine, kada je bio načelnik Opštinske uprave, nezakonito otpustio nekadašnju načelnicu sektora za društvene delatnosti u opštinskoj upravi Dragicu Petković, koju je nedavno nadležni sud pravosnažnom odlukom vratio na posao, uz obavezu opštine da joj isplati sve zaostale zarade, plati sudske troškove i izmiri sva ostala potraživanja po osnovu ovog slučaja.

Dodaje se da će opštinski budžet skupo koštati i to što rukovodstvo opštine sada “izvrdava” sudsku odluku i ne sprovodi već pravosnažnu presudu u sporu sa Dragicom Petkovićev.

“Slično kao u slučaju programskog direktora Radio-televizije Vojvodine Slobodana Arežine, naime, opštinska vlast u Pećincima i dalje krši zakon i sudsku odluku tako što Petkovićevu nije vratila na posao, već joj je ponudila ugovor o radu na određeno vreme od dva meseca”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je državno pravobranilaštvo dužno da protiv Trbovića podnese krivičnu prijavu i najavljuje da će protiv aktuelnog opštinskog rukovodstva u Pećincima biti pokrenut postupak zbog nepoštovanja sudskih odluka, odnosno neizvršavanja obaveza određenih sudskom presudom.

Samo po presudi po tužbi Dragice Petković, s opštinskog računa će biti skinuto više od tri miliona dinara, ali će na kraju ukupna šteta po opštinski budžet biti višestruko veća pošto još desetak radnika opštinske uprave, koji nisu članovi SNS-a, vode sudske sporove zbog nezakonitog otpuštanja, naveo je DS.

Ta stranka je ocenila da i ovi slučajevi u Pećincima pokazuju da će “pravo na kraju pobediti bahate i umišljenje moćnike”.

“Međutim, pravda bi bila zadovoljena tek ukoliko bi oni za svoje nezakonite postupke platili iz svog džepa i kada bi bili i sami kažnjeni za sva nedela koja su počinili u ime opštinskih institucija. Postupak lustracije protiv onih koji su svesno kršili zakone i ljudska prava se nameće kao imperativ za novu demokratsku vlast koja će biti uspostavljena posle smene režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica i abonenata“, poručio je Opštinski odbor DS-a iz Pećinaca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga