DS: Prave se aranžmani za prodaju strateških resursa zemlje

"Građani moraju da znaju da li je i kome EPS nuđen od strane predsednika Aleksandra Vučića"

27. jul 2018

Opoziciona Demokratska stranka danas je saopštila da je protiv prodaje strateških resursa Srbije jer se time gubi sposobnost samostalnog vođenja ekonomske politike.

„Možda ova vlast misli da između vršenja vlasti i uzurpiranja vlasništa nad državnom svojinom postoji znak jednakosti. Koliko god je teško, despotskog načina vladanja moraće da se odreknu. Umesto pravljenja aranžmana usmerenih prema prodaji državnih strateških resursa, potrebno je ovo društva urediti, korporatizovati i dalje razvijati na tržišnim osnovama“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je neprihvatljivo da građane Srbije o strateškim pitanjima za njih i njihovu sudbinu obaveštavaju predstavnici međunarodnih finansijskih institucija umesto Vlade Srbije.

DS traži od premijerke Srbije Ane Brnabić odgovor na pitanje kakvi su planovi, ukoliko postoje, u vezi sa strateškim resursima Srbije, poput Elektroprivrede Srbije, PKB, Komercijalne banke, „umesto što u SAD priča o uspesima Vlade koju je vodio Aleksandar Vučić i sakriva se iza izjava predstavnika MMF“.

„Građani Srbije moraju da znaju da li je i kome strateški resurs EPS nuđen od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom međunarodnih sastanaka koje je imao, i zašto je nuđen, kao i to zbog čega se sprema prodaja PKB i da konsultanti već godinama pripremaju Komercijalnu banku Beograd za prodaju“, navela je DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga