DS: Potvrđena oslobađajuća presuda Draganu Šutanovcu povodom „afere pašnjak“

"Nakon pet godina progona, satanizacije i demonizacije u režimskim medijima, pokazalo se da je 'afera pašnjak' iskonstruisana"

03. avg 2017

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je Viši sud u Beogradu potvrdio presudu Prvog osnovnog suda, po kojoj je lider DS-a Dragan Šutanovac oslobođen optužbi da je izvršio krivično delo neprijavljivanja imovine ili davanje lažnih podataka o imovini.

DS je u saopštenju naveo da je Viši sud, odbacujući žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva kao neosnovanu, „još jednom potvrdio Šutanovčevu nevinost“.

Komentarišući presudu, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da je „nakon pet godina progona, satanizacije i demonizacije kroz režimske medije konačno stavljena tačka na ovaj kafkijanski proces i doneta jedina moguća presuda“.

„Režim je učinio sve da me diskredituje kroz vezivanje ‘afere pašnjak’ uz moje ime, ali je odlukom drugostepene instance ta afera još jednom oborena kao neistinita i konstruisana“, kazao je Šutanovac, dodajući da njegovoj porodici i njemu „pet godina presudjuju režimski tabloidi, a ne zvanične pravosudne institucije“.

Ocenjujući da je promena četiri tužioca u tom slučaju „jasna indikacija kako je proces vođen“, lider DS-a je naveo da su dokazi „od samog početka apsolutno utvrdili da nije postojao nijedan element krivice osim one koja se našla na naslovnim stranama režimskih tabloida„.

„Tokom ovog apsurdnog procesa mojoj porodici i meni načinjena je nenadoknadiva šteta, a istovremeno Tužilaštvo je napravilo troškove koje će prema odluci suda plaćati gradjani Srbije. Zbog toga se postavlja pitanje odgovornosti Tužilaštva i postupanje tužilaca u ovom i brojnim drugim politički motivisanim procesima u zemlji“, kazao je Šutanovac.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga