DS: Potrebno okupljanje oko kandidata demokratske opozicije Saše Jankovića

Ogoljen sukob u SNS-u

17. feb 2017

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Jovan Marković izjavio je da je sada više nego ikada potrebno jedinstvo i okupljanje oko predsedničkog kandidata demokratske opozicije Saše Jankovića koji jedini može da pobedi.

Marković je ocenio je da je „očigledno vešto prikrivan sukob unutar vladajuće Srpske napredne stranke eskalirao“ i da se njegove posledice tek očekuju.

„Koliko god pokušavali da predstave sliku jedinstva među članovima SNS, činjenica je da je pred nama cepanje SNS-a. Srpska napredna stranka pretvorena je u konglomerat ličnih ambicija, a parolaške reforme konačno su ogoljene i pokazale su se u svojoj potpunoj suštini koja se svodi na besprizornu borbu za vlast“, navedeno je u pisanoj izjavi Markovića.

Potpredsednik DS je naveo da su premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom prethodnih pet godina urušavali institucije, u želji da sačuvaju stranačku i državnu vlast.

„Pet godina naprednjačke vlasti ogleda se u brojnim lošim odlukama po građane i nerazjašnjenim aferama koje nisu dobile svoj sudski epilog. Naš zadatak je da ih sprečimo da nastave sa otimanjem Srbije i da ne dozvolimo da cela zemlja bude talac jedne skupine ljudi i narednih pet godina“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga