DS: Poništićemo postupak prodaje zemljišta u Novom Sadu

"Verovatno najveći promašaj u čitavoj istoriji Novog Sada”

20. apr 2016

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da će, ukoliko nakon lokalnih izbora bude učestvovala u gradskoj vlasti u Novom Sadu, u celosti poništiti postupak prodaje gradskog zemljišta kod stadiona FK Vojvodina i kod Spensa.

DS je u saopštenju za javnost upozorio da će, ukoliko se na tom zemljištu izgradi veliki poslovni centar, praktično biti “ugušeno” gradsko Javno preduzeće Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ (Spens), jer neće moći da izdrži trku s konkurencijom u ponudi lokala i drugog poslovnog prostora.

Na današnjoj javnoj licitaciji za to zemljište postignuta je cena od 3,7 milijardi dinara, a gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom je najavila das će taj novac biti iskorišćen za izgradnju nove fabrike u Radnoj zoni Sever 4.

“Cena za najvrednije slobodne parcele u gradu, postignuta na današnjoj licitaciji, nipošto ne odgovara stvarnoj vrednosti tog zemljišta, a trošenje novca od prodaje na poduhvat s gradnjom nove fabrike u na močvarnom i neuređenom zemljištu u Radnoj zoni Sever 4 predstavljalo bi verovatno najveći promašaj u čitavoj istoriji Novog Sada”, ocenio je DS.

Ta stranka je ocenila da gradska vlast insistira na ovom “potpuno promašenom poslovnom potezu” jer je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao 3.000 novih radnih mesta u toj novoj fabrici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga