DS: Policija zastrašuje novosadske prosvetne radnike

Zašto policija ispituje zaposlene u novosadskim školama o štrajku?

21. nov 2014

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu upitao je danas načelnika policije i gradonačelnika Novog Sada po čijem nalogu policija ispituje zaposlene u novosadskim školama o štrajku prosvetnih radnika.

U saopštenju novosadskog DS se ocenjuje da je reč o nedopustivim pritiscima na prosvetne radnike koji su stupili u štrajk.

„U skoro sve novosadske škole u prethodna dva dana poslata je policijska patrola, koja je obilazila učionice i zaposlene i nadležne pitala da li su stupili u štrajk, uz napomenu da su poslati „po nalogu komandira“ i bez jasnog objašnjenja  zbog čega im je potrebna takva informacija“, navodi se u saopštenju novosadskih demokrata.

U toj stranci su istakli da prosvetni radnici o stupanju u štrajk obaveštavaju školsku Upravu i da nisu dužni da patroli policije objašnjavaju da li su, i iz kojih razloga, obustavili rad.

U saopštenju se zaključuje i da se radi o isprobanim metodama zastrašivanja i „svojevrsnog tihog pritiska“, kakve niko od zapolenih u prosveti nije doživeo u poslednjih 20 godina.

DS je upitao nadležne kome su, i zbog čega, potrebni ti podaci, s obirom da nemaju nikakve veze sa bezbednošću u gradu.

„Istovremeno iskazujemo zabrinutost zbog činjenice da je Novi Sad  postao sigurna kuća za kriminalce, a policija dozvoljava sebi da svoje vreme troši na zaplašivanje ljudi koji samo ostvaruju svoje zakonsko pravo“, poručuje se u saopštenju novosadskog DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga