DS: Policija i tužilaštvo da zaustave batinaše SNS-a

Nijedan napad na političke protivnike nije rasvetljen

11. okt 2015

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od policije i tužilaštva da rasvetle sve incidente koji su povezani sa nasiljem nad političkim neistomišljenicima u Južnobačkom okrugu i da zaustave već formirane “jedinice za uterivanje straha i glasova” u Novom Sadu i Vojvodini.

DS je u saopštenju za javnost ocenio da će, u suprotnom, to zapretiti eskalacijom nasilja u predstojećoj kampanji za lokalne i pokrajinske izbore.

“U političkoj atmosferi zatrovanoj mržnjom, nasiljem i prljavim novcem u rukama vladajuće stranke, Novi Sad i Vojvodinu ne očekuju demokratski i fer izbori za lokalni i pokrajinski parlament, već teror i nova kupovina glasova. Organi vlasti koji bi bili uspostavljeni posle takvih nazovi izbora uništili bi budućnost i Novom Sadu i Vojvodini”, ocenio je DS.

Ta stranka je navela da policija i tužilaštvo moraju biti svesni te opasnosti, ali i svoje odgovornosti za uspostavljanje reda i zakona u predstojećem izbornom procesu.

DS je podsetio da se danas navršavaju dve godine od otmice i premlaćivanja člana Glavnog odbora DS Danila Bobića, kada su ga u mestu Zmajevo oteli aktivisti Srpske napredne stranke (SNS), a zatim ga odveli u svoj štab u Vrbasu gde su ga zadržali više sati i tukli, ali vinovnici nasilja nikada nisu privedeni pravdi.

“Sve se to dogodilo u jeku kampanje za lokalne izbore u Vrbasu i svi ključni vinovnici otmice su poznati, ali do sada niko nije kažnjen, niti je optužnica uopšte podignuta”, piše u saopštenju.

Dodaje se da se još uvek ne zna ni ko je pretukao opozicionog odbornika u Skupštini grada Novog Sada Nenada Vezmara, a nisu procesuirani ni nasilnici iz SNS koji su tri puta u roku od godinu dana prekidali javne skupove u organizaciji Demokratske stranke.

“Nije rasvetljen ni slučaj podmetanja bombe pod službeni auto bivšeg direktora Javnog preduzeća Urbanizam Tomislava Bokana, niti se zna ko je zapalio dva automobila u vlasništvu sekretara Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, a nadležni sud još nije ni okončao postupak za kupovinu glasova na izborima 2012. godine”, piše u saopštenju.

DS je ocenio da će, ukoliko ova krivična dela ne budu rasvetljena, “batinaši” i u predstojećoj predizbornoj kampanji “za račun režima obaviti sve nečasne poslove koje s uspehom obavljaju već tri godine”.

Dodaje se da u tim “jedinicama za uterivanje straha” istaknutu ulogu imaju i otmičari Danila Bobića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga