DS: Policija i dalje ćuti o kupovini glasova u Novom Sadu

Ćutanje policije posredan dokaz da na izborima nije bilo sve čisto i da procene o preprodaji oko 30.000 glasova nisu bez osnova

15. maja 2016

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od Policijske uprave u Novom Sadu da konačno saopšti šta je preduzela u istrazi povodom više slučajeva u kojim je postojala osnovana sumnja da su na izborima 24. aprila kupovani glasovi.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je podneo pet prijava zbog sumnje na trgovinu glasovima, ali do danas, tri nedelje posle izbora, nije dobio nikakvu informaciju o tome šta je tim povodom preduzela novosadska policija.

U svih pet slučajeva policiji su dostavljeni podaci o mestu, vremenu i ljudima za koje se sumnja da su kupovali glasovi, kao i fotografije i brojevi registarskih tablica vozila za koja se veruje da su korišćena u trgovini, navodi se u saopštenju.

“Policija je dužna da saopšti šta je preduzela kako bi utvrdila istinu u informacijima o trgovini glasovima”, piše u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je ćutanje policije posredan dokaz da na izborima nije bilo sve čisto i da procene o preprodaji oko 30.000 glasova u Novom Sadu, nisu sasvim bez osnova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga