- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Pokrajinski poslanik SNS-a iz Zrenjanina da se izvini zbog govora mržnje

Gradski odbor Demokratske stranke iz Zrenjanina oštro je danas kritikovao pokrajinskog poslaniak Srpske napredne stranke (SNS) iz tog grada Darka Bađoka jer je širio govor mržnje na društvenim mrežama povodom finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu između Francuske i Hrvatske.

„Kako se danas pripadnik bilo koje manjine oseća kada vidi ovakvo istupanje predstavnika vlasti, i to predstavnika najvišeg organa vlasti u Vojvodini? Kakvu to poruku šalje građanima Vojvodine? Smatramo da je neophodno da se pokrajinski poslanik u što kraćem roku barem izvini građanima zbog svog ponašanja“, navela je portparolka DS-a u Zrenjaninu Alisa Kockar.

Dodala je da se na samom vrhu prioriteta navedenih u programskoj platformi SNS-a nalaze upravo nacionalne manjine, njihov položaj i zaštita prava i upitala da li ponašanje poslanika Bađoka govori o tome da on ne poznaje programska načela svoje stranke ili ih svesno ne poštuje jer u njih ne veruje.

“Navijanje i strast prema fudbalu su jedno, a vređanje i govor mržnje drugo”, poručila je Alisa Kockar.

Darko Bađok je 2016. godine osuđen na novčanu kaznu od 180.000 dinara po tužbi koju je protiv njega podnela studentkinja Valentina Nestorović, koja je navela da ju je Bađok udario pesnicom u glavu u centru grada, a potom je, nemoćnu, sprečavao da ustane, gurajući joj lice ka blatnjavom tlu.

Bađok je nasrnuo na Valentinu Nestorović jer je tražila od njega da bude plaćena za konobarisanje u njegovom kafiću, ispričala je žrtva.

Bađok je prethodno pred Prekršajnim sudom zbog istog slučaja osuđen na kaznu od 7.000 dinara za remećenje javnog reda i mira.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!