DS: Pokrajinska vlast nagradila Lazara Ristovskog zbog podrške Vučiću

“Sredstva su dodeljena najglasnijem promoteru Aleksandra Vučića"

24. maj 2017

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas pokrajinsku vlast da je dodelila sredstva iz budžeta privatnoj firmi glumca Lazara Ristovskog kako bi mu se “odužila” jer je bio “najglasniji promoter” u predsedničkoj kampanji Aleksandra Vučića.

“Sredstva su dodeljena najglasnijem promoteru Aleksandra Vučića u nedavnoj predsedničkoj kampanji i ta činjenica nikako ne može predstavljati slučajnost, već samo još jedan dokaz kako se danas upravlja Vojvodinom i Srbijom”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Na konkursu za dodelu sredstava iz vojvođanskog budžeta namenjenih za programe u oblasti kulture, sva predviđena sredstva za dotacije privatnim filmskim preduzećima dodeljena su firmi u vlasništvu glumca Lazara Ristovskog, preduzeću “Zilion film”, ukupno tri miliona dinara.

“Ovo predstavlja i ubedljivo najveći pojedinačni iznos dodeljenih sredstava u svim kategorijama konkursa za dodelu budžetskih sredstava u oblasti filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva. Primera radi, poznatom i već tradicionalnom filmskom festivalu ‘Sinema siti’ u Novom Sadu na istom konkursu dodeljeno je 400.000 dinara, što je sedam i po puta manje nego za projekat Ristovskog”, naveo je DS.

Ta stranka je poručila da ne želi da ospori talenat i glumačka dostignuća Lazara Ristovskog, ali je dodala da ne može da ostane nema na zloupotrebu u raspodeli budžetskih sredstava, odnosno novca svih građana Vojvodine.

“Zahvalnost za podršku u kampanji Srpska napredna stranka izrazila je dodelom velikih sredstava na konkursu. Ceh su platili kultura i građani Vojvodine”, ocenio je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga