DS: Pojačavaju se pritsci na pokrajinske poslanike

Zašto nadležni organi ne reaguju?

18. dec 2014

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da se pojačavaju pritisci na poslanike te stranke u Skupštini Vojvodine i zatražila od nadležnih organa da hitno reaguju i ne dozvole da budu politički instrumentalizovani.

U saopštenju DS se podseća da je prošlo nedelju dana od kako je pokrajinski poslanik Jovan Tišma javno izneo da mu
je nuđeno da se, u zamenu za napuštanje poslaničkog kluba DS, proces koji se vodi protiv njega završi oslobađajućom presudom uz uveravanje da o tome postoji dogovor sa ministrom pravde i predsednikom Vrhovnog kasacionog suda.

Tišma je, dodaje se, zatražio tada da državni organi ispitaju ovaj slučaj i rekao da je spreman da na poligrafskom ispitivanju ponovi sve što je rekao. DS je u saopštenju podsetio i da je policiji prijavljeno da je pre deset dana porodična kuća pokrajinskog poslanika iz Žitišta Igora Salaka kamenovana, a da je predsednica Skupštine opštine Beočin Vidana Nedić dobila pretnje smrću.

„Uprkos očiglednoj obavezi da ispitaju ova teška krivična dela, nadležni državni organi nisu reagovali, nijedan od ovih slučajeva nije rešen, niti su pokrenuti postupci za zaštitu života i integriteta, ali i Ustavom zagarantovanih sloboda i
prava, ovih građana Srbije“, navodi se u saopštenju DS.

U toj stranci su poručili da se u demokratskim državama, vlast menja na izborima, a ne ucenama, pretnjama po život, kamenovanjem kuća i hajkom na ljude drugačijeg političkog opredeljenja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga