DS podnela prijavu protiv Martinovića

Direktoru mandat produžen na osnovu dopisa predsednika skupštine

14. jan 2015

Lider rumskih naprednjaka Aleksandar Martinović izvršio je krivično delo zloupotrebe službenog položaja, tvrde rumske demokrate koje su protiv njega podnele i krivičnu prijavu.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Stambeno“ Srđan Nikolić bez ikakvog zakonskog osnova raspolaže materijalnim i finansijskim sredstvima tog preduzeća, tvrde rumske demokrate. Oni kažu da je Nikoliću mandat produžen na osnovu dopisa predsednika Skupštine opštine Aleksandra Martinovića, koji se poziva na odluku Skupštine sa sednice koja čak nije ni održana.

„Da bi predsednici odbora toga dana zaključili ugovore o radu na osnovu ovog nazovimo ga dopisa gde se u preambuli tih ugovora i u nekoliko članova tog ugovora pozivaju na dopis koji im je dostavljen od strane Skupštine Opštine taj i taj broj, donetog od strane Skupštine opštine ruma dana 30.12. Mi koji smo dobornici i svi koji prate rad skupštine znaju da 30.12. nije održana nikakva sednica i da je ovo jedan običan falsifikat“, rekao je Nenad Borovića iz DS-a.

Oni dodaju da je isti slučaj bio sa još tri javna preduzeća i da su mandati produženi po po treći put, što je u suprotnosti sa zakonom, ali iz opštine odgovaraju da je u pitanju samo tehnički mandat, kako bi se sprečilo da ti direktori po automatizmu dobiju status stalno zaposlenih.

„Stvorila se ta situacija da 31. njima ističe ugovorni mandat od godinu dana. Nema skupštinskog zasedanja, jedino skupština može da ih razreši. Mi smo samo dali preporuku predsednicima nadzornih odbora da ispoštuju odluku vlade a to je da bez prethodno dobijene saglasnosti onemogući zapošljavanje u janom sektoru. I ništa drugo“, kaže predsednik opštine Slađan Mančić.

Srđan Nikolić bio je i predsednik rumske opštine, a u januaru prošle godine bio je na meti nezadovoljstva građana zbog visokih računa za grejanje. Kako je tada pisao lokalni informativni portal, on je jednoj sugrađanki na primedbe o grejanju i računima rekao da se „slobodno preseli u toplije krajeve gde su laste“.

Na pitanje zašto vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća nisu razrešeni na nekom prethodnom skupštinskom zasedanju, predsednik opštine kaže da za to nije bilo matematike. Javni konkursi za izbor direktora zatvoreni su 12. januara, a upravo za javno preduzeće stambeno bilo je najveće interesovanje. Novi direktori biće izabrani na nekom narednom skupštinskom zasedanju.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga