DS: Početak rada Kamenice 2 obaveza samog instituta

Reči zahvalnosti Pokrajinskoj vladi koje su tada izgovorene ostale zabeležene

03. jul 2016

Nastavljajući sa beskurpuloznim i besramnim napadima na Demokratsku stranku ,funkcioneri SNS se ne libe da građane Vojvodine ubeđuju da ne veruju ni svojim sopstvenim očima, saopštio je danas vojvođanski odbor DS.

U saopštenju te stranke se navodi da je SNS u svom najnovijem izlivu netrpeljivosti optužila bivšu Pokrajinsku vladu i njenog predsednika da su obmanuli javnost otvaranjem Instituta Kamenica 2 jer se „radi se o predizbirnom triku otvaranja praznog prostora u koji još nije usao nijedan bolesnik“.

DS je navela da je posebno interesantno da DS optužuju oni koji su bezbroj puta obmanuli građane Srbije, koji su obećali da nikada neće smanjiti plate i penzije, obećavali Beograd na vodi za nekoliko godina a ne decenija, koji su Kamarasa i njegov menadžment proglašavali genijalcima, koji su govorili da beogradsko rukovodstvo nema nikakve veze sa Savamalom, po čijim obećanjima je blagostanje u Srbiji trebalo nastati jos pre dve godine,a ne „za dve godine“.

„Predsednik bivše Pokrajinske vlade je polovinom aprila predao investitoru, Institutu za plućne bolesti objekat Kamenicu 2, sa najmodenijom medicinskom opremom za tretman teško obolelih pacijenata, na dalju upotrebu. Uprkos odbijanju Republičke vlade da ispuni svoje finansijske i ustavne obaveze, bivša Pokrajinska vlada je uspela da izgradi, opremi i institutu preda najsavremeniji medicinski objekat u regionu. Početak i način rada je obaveza samog instituta“, dodaje se u saopštenju.

U njemu se dodaje da je veliki broj novinara i kompletno medicinsko osoblje Instituta prisustvovalo toj predaji i da su reči zahvalnosti Pokrajinskoj vladi koje su tada izgovorene ostale zabeležene.

„Stručna objašnjenja o mogucnostima nove opreme izazivala su oduševljenje. Brojni fotoreporteri snimili su impozantne aparate i sa njima je javnost upoznata. Upravo zbog svih tih dokaza, tragikomično deluju tvrdnje o predaji praznog objekta. Jasno je da sadašnja Pokrajinska vlada želi da stvori utisak da će ona biti zaslužna kada Kamenica 2 i konačno počne da funkcioniše“, ocenile su demokrate.

DS je poručila da je bivša Pokrajinska vlada izgradila Kamenicu 2 i time građanima Vojvodine i Srbije pružila priliku da se leče na najsavremeniji mogući način, te da to niko ne može omalovažavati.

„U prethodnom periodu smo otvorili Urgentni centar Vojvodine i novi blok Dečije bolnice koji takođe ispunjavaju najmodernije evropske kriterijume. Stanje u oblasti zdravstva u Vojvodini je neuporedivo bolje nego u drugim delovima Srbije. Sve su to činjenice koje se ne mogu negirati nijednom zluradom tvrdnjom i zato smo sigurni da nikakve obmane SNS ne mogu proći kod građana Vojvodine koji mogu uvek da se uvere da li je postojanje Kamenice 2, Urgentnog centra Vojvodine ili Dečije bolnice stvarnost ili prevara“, piše u saopštenju DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga