DS: Pobuna JSO uvod u atentat na Đinđića, oslobađajuća presuda opasna poruka

"Kontinuitet sa politikom beznađa, straha i ništavila iz devedesetih"

25. juna 2019

Pobuna Jedinice za specijalne operacije (JSO) bila je uvod u ubistvo premijera Đinđića, i tu činjenicu nikakva presuda ne može naknadno promeniti, a ova i ovakva presuda samo dokazuje potrebu da se temeljno promeni vlast koja zločince pomiluje, ocenila je danas Demokratska stranka (DS).

„Oslobođajuće presude učesnicima oružane pobune JSO šalje opasnu i obespokojavajuću poruku svim demokratskim i slobodoumnim ljudima. Ona govori da živimo u zemlji u kojoj se aboliraju zločinačke namere i pokušaji narušavanja normalnosti, a kriminalziju nedužna deca“, navela je DS.

U saopštenju te stranke se kaže da je „vlast Aleksandra Vučića donošenjem oslobođajuće presude“ još jednom „demonstrirala odnos prema kriminalu, nasilju, diktatu sile“.

„Žestina našeg sporenja može i mora biti oko morala, ideje, vrednosti, a ne može se voditi oko nepobitnog: kriminalcima je mesto van društva slobodnih„, dodaje se u saopštenju.

„Demokratska stranka ne zaboravlja da je relativizacija zločina uvek bila deo nastojanja aktuelne vlasti, da se zalaganje za revizionizam mogao čuti i, što je još opasnije, osetiti u konkretnim radnjama godinama unazad i da jučerašnja presuda predstavlja samo deo ukupnog činjenja“, navodi se u saopštenju.

Na sprege klanova, mafije, političara i kriminalaca ukazao je bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović, što je navelo vlast da umesto istražnih radnji i utvrđivanja stvarnih činjenica, posegne za oslobađajućom presudom za ljude koji su svojim delovanjem iskazivali spremnost da budu udarna pesnica svemu retrogradnom“, navela je DS.

„Proklamacije i deklarativna zalaganja za poštovanje nezavisnosti institucija, evropskih vrednosti i prava nisu stvarni sadržaj i iskreno opredeljenje SNS, već je to kontinuitet sa politikom beznađa, straha i ništavila iz devedesetih koja je 2003. godine atentatom na demokratski izabranog premijera Zorana Đinđića, zemlju i građane zaustavilo sa dobrog puta“, ocenila je DS u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga