DS: Pobedila dva kandidata SNS i jedan SPS

"Strašna atmosfera devedesetih sa batinašima, crnim džipovima i policijom koja ne reaguje ili reaguje kao policija jedne partije"

03. mar 2013

Na dopunskim izborima za tri poslanika Skupštine Vojvodine pobedili su dva kandidata Srpske napredne stranke (SNS) i jedan Socijalističke partije Srbije (SPS), a sva tri kandidata Demokratske stranke (DS), iako su doživeli poraz, zabeležili su porast broja glasova u sve tri izborne jedinice, saopštio je večeras DS.

Na izborima u Zrenjaninu i u Srbobranu pobedili su kandidati SNS, a na izborima u Apatinu kandidat SPS. Protivkandidati u sva tri grada bili su kandidati DS-a, koji su posle prvog kruga izbora bili drugoplasirani.

DS je u saopštenju za javnost naveo da su ovi izbori „podigli potencijal“ te stranke u Vojvodini za više od 10.000 glasova.

„Apsolutna većina koju Vlada Vojvodine ima u Skupštini Vojvodine ostaje nepromenjena i apsolutno dominantna“, piše u saopštenju.

Ta stranka je oštro osudila „strašnu atmosferu devedesetih sa batinašima, crnim džipovima i policijom koja ne reaguje ili reaguje kao policija jedne partije, a ne svih građana“.

„Podsećamo da je u Srbobranu zabeleženo niz incidenata, u kojima je povređeno preko 20 osoba. Očekujemo da će policija izaći sa podacima ko je napadao građane Vojvodine iz beogradskih džipova. Zahtevamo da nikoga od izgrednika ne abolira činjenica da su aktivisti SNS-a, ili su angažovani od strane SNS-a“, navodi se u saopštenju.

Dopunski izbori održani su jer su predsednici opština Apatin Živorad Smiljanić i Srbobran Zoran Mladenović (SPS) podneli ostavke na mesto pokrajinskih poslanika.

Izbori u Zrenjaninu sprovode se jer je gradonačelnik Ivan Bošnjak (SNS) vratio mandat Skupštini Vojvodine.

Skupština Vojvodine ima ukupno 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom, a 60 po većinskom izbornom sistemu. Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-LSV-SVM-LDP.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga