DS: Po kom kriterijumu je Pokrajina dodelila novac članovima SNS-a

“Ovo je samo nastavak organizovane pljačke građana, naročito vojvođanskih paora"

04. jan 2018

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) najoštrije je danas osudio “neodgovorno trošenje i arčenje” novca građana Vojvodine namenjenog poljoprivrednicima na aktiviste i članove Srpske napredne stranke (SNS).

“Od Vuka Radojevića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, zahtevamo da javno odgovori na pitanje po kom kriterijumu su podeljena sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije na konkursu koji je trajao četiri dana, što je svetski rekord po kratkoći trajanja bilo kog konkursa ili javnog poziva. Da li je konkurs toliko kratko trajao jer se unapred znalo kome će sredstva biti dodeljena, s obzirom da se za četiri dana čak ne može ni pribaviti potrebna dokumentacija?”, naveo je DS u saopštenju za javnost

DS je upitao kako je moguće i koji to kriterijumi dozvoljavaju da značajna sredstva dobije republički poslanik SNS-a Marjan Rističević, koji se “tereti za ogromne malverzacije sa robom iz robnih rezervi”, zatim istaknuti član SNS-a iz Vajske Mirko Pušara, ili supruga poverenika SNS-a iz Pećinaca, koji je “hapšen zbog šverca dve tone duvana”.

“Ovo je samo nastavak organizovane pljačke građana, naročito vojvođanskih paora, koji se nalaze u najtežoj situaciji u poslednjih 17 godina. Nakon ukidanja subvencija poljoprivrednicima i dodele državne zemlje lokalnim moćnicima SNS-a i tajkunima, sada se i sredstva za mehanizaciju bezočno dele stranačkim kadrovima”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga