DS: Peticija za puštanje Novakovića iz pritvora

Novaković je žrtva političkog progona

17. okt 2013

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu pokrenuće danas internetsku peticiju za puštanje njihovog funkcionera Borislava Novakovića iz pritvora, koju će građani i članstvo moći da potpišu na adresi peticije.rs.

Portparolka Gradskog odbora DS Jadranka Jovišić izjavila je danas na konferenciji za novinare da je peticija način da se skrene pažnja na proces protiv Novakovića, koji je, prema njihovom mišljenju, pod velikim političkim pritiskom.

“Niko još uvek ne zna kakva je to šteta koju je Novaković napravio. Jedino Kurir zna nešto o toj šteti očigledno, jer nigde drugde nije dokazana i objavljena”, kazala je Jovišićeva.

Ona je naglasila da je DS Tužilaštvu poslala pitanja o tome da li neko u procesu protiv Novakovića vrši na njih politički pritisak, ali da nikada nisu dobili odgovore.

Dodala je da u Novom Sadu postoje političari koji su imali “isti ili sličan razvojni put” kao Borislav Novaković, a da su oni danas, za razliku od njega, veoma bogati ljudi, sa bogatim imovinskim kartama.

“Želimo da znamo da li su ti drugi političari umešani u afere, na primer u aferu oko ATP ‘Vojvodine’. Žalosno je što se sada sa političkim neistomišljenicima sadašnji funkcioneri, na svim nivoima vlasti, obračunavaju tako što koriste svoje funkcije da bi im naneli štetu”, dodala je Jovišićeva.

Ona je dodala da DS ne želi peticijom ili svojim akcijama da vrši pritisak na Tužilaštvo, već da apelima ukaže na to da javnost mora da zna zašto je neko u pritvoru, a ako razloga za to nema, da bude pušten.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga