DS: Ovo je najgora vlast u istoriji Novog Sada

Sve gori od gorega

07. juna 2015

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas ostavku aktuelne gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem iz Srpske napredne stranke i ocenila da je to najlošija gradska vlast od oslobođenja Novog Sada 1944. godine do danas.

“Sadašnja gradska vlast je najgora vlast u Novom Sadu od oslobođenja grada 1944. godine i tu žalosnu činjenicu ne može saktiri nijedna laž ili uvreda na račun Demokratske stranke i njenog predsednika”, navodi se u saopštenju za javnost novosadskog odbora DS-a.

Ta stranka je oštro kritikovala rukovodstvo Javnog komunalnog preduzeća Vpodovod i kanalizacija, jer nije bilo u stanju da u prošloj godini utroši ukupno 865 miliona dinara predviđenih za ulaganja u razvoj vodovodne i kanalizacione mreže.

“To nesumnjivo ukazuje na to ko je kriv i za nedavnu poplavu, kada je gotovo čitav grad bio pod vodom čim je pala prva jača prolećna kiša”, piše u saopštenju.

Vodovod izvestajDS je naveo da je JKP Vodovod i kanalizacija u 2014. utrošio samo 28,41 odsto sredstava predviđenih za investicije u vitalnim tehničkim sistemima i ocenio da to “na više nego ubedljiv način pokazuje koliko je gradska vlast nesposobna i nezainteresovana za razvoj grada”.

“Ovo preduzeće u prethodne tri godine jedini rast beleži upravo u rashodima za tekuće poslovanje, na kojim jedino može i treba da se štedi”, navodi se u saopštenju.

DS je podsetio da je aktuelna gradska vlast u prethodne tri godine u JKP Vodovod i kanalizacija promenila četiri svoja direktora, ali je “svaki od njih bio gori od svog prethodnika”.

JKP: Neistinite optužbe DS-a

Javno komunalno preduzeće (JKP) Vodovod i kanalizacija demantovalo je danas optužbe Demokratske stranke (DS) da nije uspelo da utroši sredstva predviđena za investicije u razvoj vodovodne i kanalizacione mreže.

“Procenat realizovanosti kapitalnih subvencija na današnji dan iznosi 85 odsto”, naveo je taj JKP u saopštenju za javnost.

Dodaje se da svaki Novosađanin “golim okom” vidi koliko se odmaklo u projektu rekonstrukcije Fabrike vode i gradnje novog rezervoara u tom gradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga