DS: Otvaranje Poglavlja 23 preduslov za borbu protiv medijskog mraka

Svako saopštenje SNS-a se predstavlja kao mesijansko

04. jul 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je veoma važno da se što pre otvori pregovaračko poglavlje 23, jer je to preduslov za ukidanje mraka i autocenzure u medijima u Srbiji.

“Veoma je bitno da se poglavlje 23 što pre otvori jer ćemo tada, nadamo se, biti u istoj poziciji sa najvišim funkcioerima Srpske napredne stranke (SNS), čija se svaka izjava tretira u najvećem broju medija kao mesijanska. Tada će doći kraj političara opšte namene, raznih Martinovića i Jovanova, koji su spremni da u nekoliko meseci potpuno promene svoje političko odelo i svoju ideologiju”, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je optužio funkcinera SNS-a Milenka Jovanova da iznosi neistine jer se uzda u medijski mrak i autocenzuru u medijima koji “svaku njihovu reč prenose, a odgovore DS prećutkuju”.

Ta stranka je optužila Jovanova da je do pre nekoliko meseci SNS, čiji je danas potpredsednik, nazivao “kriminalnom družinom”, isto kao što danas naziva DS.

“To valjda čini da bi se što više dodvorio novom gospodaru. Do pre nekoliko meseci je govorio da se SNS otuđila od naroda, da je to korumpirana kasta koja je umislila da je nekakva elita, koju ne zanima kako narod živi i kojima je plan samo da ukradu još koji dinar i naprave još neku kombinaciju. Tada je govorio da njegova tadašnja stranka DSS ne sme ni u jednom segmentu ličiti na SNS”, piše u saopštenju.

Dodaje se da Jovanov danas govori o DS-u, koristeći iste reči. “Kao što je pretio SNS da će istražiti sve aktivnosti republičke vlade, tako sada preti DS-u da će istražiti sve ono što je rađeno u prethodnih 16 godina u Vojvodini”, navodi se u saopštenju.

DS je još saopštio da Jovanov i njemu slični ne mogu ubediti građane Vojvodine da ne veruju svojim očima, ne mogu ih uveriti da ne postoji Urgentni centar, Dečija bolnica, Kamenica 2 i još preko stotinu medicinskih objekata koji su izgrađeni ili obnovljeni u prethodnih desetak godina, u vreme vladavine DS-a u Vojvodini.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga