DS: Otkud Miroviću 500 kvadrata?

Igor Mirović da objasni kako je stekao imovinu vrednu pola miliona evra iako ima "tanak radni staž"

11. avg 2013

Pokrajinski odbor Demokratske stranke tražio je od visokog funkcionera Srpske napredne stranke Igora Mirovića da objasni građanima na koji način je postao vlasnik 500 kvadrata ekskluzivnog stambenog i poslovnog prostora u Novom Sadu, s obzirom na „tanak radni staž“.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Mirović raspolaže nepokretnom imovinom od dva stana, jedne kuće i jednog lokala, ukupne vrednosti, prema računici DS-a, od oko pola miliona evra.

„O čestitosti ovog čoveka i iskrenoj brizi prema građanima svedoči i činjenica da već godinama crpi ojađeni budžet Novog Sada zadržavajući poziciju u Zavodu za izgradnju grada iako na posao ne dolazi“, navodi se u saopštenju PO DS.

PO DS navodi da je Mirović „čovek bez kredibiliteta“ i u sopstvenoj strani, „jer osim fiktivne političke pozicije, nije dobio nikakvo konkretno zaduženje ni u Gradu Novom Sadu, ni u Vladi Srbije“.

„To ne čudi obzirom da je upravo Mirović, sa stranačkom koleginicom Majom Gojković, akter jedne od najvećih privatizacionih afera koja je ojadila Novi Sad i čiju istragu zahteva EU“, navodi se u saopštenju demokrata.

Mirović: Napadajući mene prikrivaju učešće u najvećoj pljački

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović, u svom odgovoru danas dostavljenom medijima, ocenio je da se DS i njeni lideri, u nedostatku odgovora na kritike koje im on svakodnevno upućuje, bavi njegovom imovinom, zaradom i radnim mestom u Zavodu za izgradnju Grada u nameri, kako je rekao, da još jednom prikriju svoje učešće u najorganizovanijoj pljački Vojvodine u novijoj istoriji, pri čemu je, prema njegovim rečima, samo u Razvojnoj banci Vojvodine nestala imovina građana u vrednosti od 16 milijardi dinara .

„Umesto da građanima pruže odgovore na pitanja zašto Vojvodina ekonomski tone i zašto je mimoilaze svi važni projekti, Dragan Đilas i Bojan Pajtić, poznati kao vlasnici basnoslovne imovine i tvorci i učesnici spektakularnih afera o kojima danas čitamo na stranicama crne hronike, poput mosta na Adi, Fonda za kapitalna ulaganja, robnih rezervi, Azotare i ko zna kojih još sve afera, drznuli su se, u nedostatku argumenata, da lažu i obmanjuju građane o navodnoj vrednosti moje imovine i o visini moje plate“, kaže Mirović.

DS: Samo besraman čovek demantuje sam sebe

U odgovoru na odgovor Igora Mirovića na današnje saopštenje Pokrajinskog odbora DS-a, vojvođanske demokrate kažu da samo „besraman čovek poput Igora Mirovića može demantovati zvanične, javno dostupne podatke Agencije za borbu protiv korupcije, jer time demantuje sam sebe“.

– U pokrajinski odbor DS stigla je, od jednog člana SNS, informacija da se na registru imovine gospodina Mirovića ne vidi ni prihod od Razvojnog fonda Vojvodine. Dobro je što Mirović ima osećanje stida jer nema objašnjenje kako je stekao ogromno lično bogatstvo – navodi se u odgovoru demokrata Miroviću.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga