DS osudila seksističke napade urednika Informera na novinarku Tatalović

"Nakon Vučićevićevih sramnih tvitova, jasno je kakav je bio radni nalog"

26. apr 2020

Demokratska stranka (DS) danas je najoštrije osudila seksističke napade urednika Informera Dragana Vučićevića na novinarku N1 Žaklinu Tatalović.

„Osim što je reč o neprimerenom i nekolegijalnom postupku, indikativno je da niko nije reagovao na napadno ponašanje fotoreportera pomenutog tabloida, tokom poslednje konferencije za novinare, na koje je Žaklina Tatalović upozorila. Nakon Vučićevićevih sramnih tvitova, jasno je kakav je bio radni nalog“, saopštila je DS.

Kako je navela stranka, „na pomenutim konferencijama uočljivo je takođe, da prisutni urednici tabloida naklonjenih vlasti, tendenciozno i permanentno etiketiraju kolege koji izveštavaju u interesu javnosti i u skladu sa novinarskim kodeksom“.

DS je navela da se pridružuje apelima novinarskih udruženja i svih koji pružaju podršku novinarkama i novinarima koji čuvaju čast profesije.

„Insistiramo da autokratska vlast, koja prećutnim perfidnim metodama omogućava atakovanje na profesionalne medije i novinare, prestane sa širenjem mržnje i stvaranjem atmosfere u kojoj se svi koji se suprotstavljaju antidemokratskim tendencijama u našem društvu stavljaju na stub srama“, istakla je DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga