DS: Osuđeni za zločine na predizbornim tribinama

Desničarske organizacije sa liste SNS danas govore i rade ono što bi i sadašnji vladar Srbije najradije rekao i uradio

15. apr 2016

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu osudio je danas uključivanje osuđenih za ratne zločine u predizbornu kampanju za izbore zakazane za 24. april u Srbiji, kao i organizovanje tribina na kojima ti ljudi učestvuju u svojstvu govornika.

Novosadski DS je u saopštenju naveo i primer tribine koju je u Novom Sadu organizovala, “satelitska Srpske napredne stranke (SNS)”  pod nazivom “Samostalni DSS“, a na tribini je glavni gost bio Momčilo Krajišnik, koga je Međunarodni krivični tribunal u Hagu pravosnažno osudio na dugodišnju kaznu zatvora.

“Uključivanje Krajišnika u predizbornu kampanju je još jedna manipulacija režimske koalicije, kako nacionalnim osećanjima građana Novog Sada tako i samim Krajišnikom”, piiše u saopštenju.

DS je pozvala predsednika SNS Aleksandra Vučića i da prestane da se krije iz “fantomskih organizacija poput Samostalnog DSS-a“.

“Ta organizacija u Novom Sadu uopšte ne postoji, a Vučić je koristi da bi se dodvorio biračima sa povećanim nacionalnim nabojem. Desničarske organizacije sa liste SNS danas govore i rade ono što bi i sadašnji vladar Srbije najradije rekao i uradio samo da juče nije navukao masku evropejca i lažnog borca protiv nacionalizma”, poručio je DS.

Dodali su i da je politička manipulacija ljudskim osećanjima za osudu, a učešće haških osuđenika u predizbornoj kampanji je čin suštinskog povratka u devedesete.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga