- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Ostavka gradonačelnika zbog epidemije nasilja

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) zatražio je danas od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da podnese ostavku, jer nije sposoban da sugrađanima garantuje bezbednost, kao i zbog toga stso taj problem „ignoriše“.

DS je u saopštenju za javnost optužio Vučecvića da ćuti o broju žrtava koji je „iz noći u noć sve veći“.

„Da li među onima čiji je posao da garantuju bezbednost građanima danas postoji makar jedan častan čovek koji je spreman da plati cenu svoje nesposobnosti i ponudi svoju ostavku? Epidemija nasilja širi se Novim Sadom, i ne postoji niko voljan da je spreči“, ocenio je DS.

Ta stranka optužila je Vučevića, koji je i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, da je od Novog Sada napravio „sigurnu kuću za kriminalce“, pošto je za vreme njegovog mandata grad poneo „titulu“ najnebezbednijeg mesta za život u Srbiji.

SNS odbacio zahtev DS za ostavku gradonačelnika

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas zahtev Demokratske stranke da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz SNS-a podnese ostavku, zbog „epidemije nasilja“ u tom gradu i optužio demokrate da „neodgovorno podižu tenzije“.

„Pozivamo Demokratsku stranku da prestane da zloupotrebljava tako osetljivu temu, kao što je bezbednost, za obračun sa političkim protivnicima“, navodi se u saopštenje za javnost SNS-a.

Dodaje se da je problem nasilja u Novom Sadu „kompleksan i nadstranački“ i ne sme da se koristi za političke obračune.

„Koristiti pogrešne podatke o broju krivičnih dela, uticati na podizanje tenzije koordinisano sa medijima pod svojom kontrolom jeste više nego neodgovorno, ali ne i iznenađujuće za Demokratsku stranku“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!