DS: Ostavka gradonačelnika zbog epidemije nasilja

Vučević od Novog Sada napravio sigurnu kuću za kriminalce, tvdi DS, a SNS odbacuje optužbe

24. jan 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) zatražio je danas od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da podnese ostavku, jer nije sposoban da sugrađanima garantuje bezbednost, kao i zbog toga stso taj problem „ignoriše“.

DS je u saopštenju za javnost optužio Vučecvića da ćuti o broju žrtava koji je „iz noći u noć sve veći“.

„Da li među onima čiji je posao da garantuju bezbednost građanima danas postoji makar jedan častan čovek koji je spreman da plati cenu svoje nesposobnosti i ponudi svoju ostavku? Epidemija nasilja širi se Novim Sadom, i ne postoji niko voljan da je spreči“, ocenio je DS.

Ta stranka optužila je Vučevića, koji je i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, da je od Novog Sada napravio „sigurnu kuću za kriminalce“, pošto je za vreme njegovog mandata grad poneo „titulu“ najnebezbednijeg mesta za život u Srbiji.

SNS odbacio zahtev DS za ostavku gradonačelnika

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas zahtev Demokratske stranke da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz SNS-a podnese ostavku, zbog „epidemije nasilja“ u tom gradu i optužio demokrate da „neodgovorno podižu tenzije“.

„Pozivamo Demokratsku stranku da prestane da zloupotrebljava tako osetljivu temu, kao što je bezbednost, za obračun sa političkim protivnicima“, navodi se u saopštenje za javnost SNS-a.

Dodaje se da je problem nasilja u Novom Sadu „kompleksan i nadstranački“ i ne sme da se koristi za političke obračune.

„Koristiti pogrešne podatke o broju krivičnih dela, uticati na podizanje tenzije koordinisano sa medijima pod svojom kontrolom jeste više nego neodgovorno, ali ne i iznenađujuće za Demokratsku stranku“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga