DS: Ostavka gradonačelnika Novog Sada jer nije smenio direktora Informatike

Zašto je u Beogradu smenjen direktor Infostana, a u Novom Sadu direktor Informatike nije?

05. okt 2015

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podnese ostavku jer nije smenio direktora Javnog komunalnog predužeća Informatika iz tog grada iz istih razloga zbog kojih je gradonačelnik Beograda Siniša Mali smenio direktora beogradskog Infostana.

“Siniša Mali je danas javno priznao da su postupci Infostana nezakoniti. Na isto nametnuto osiguranje domaćinstava, ali i na druge nezakonite radnje JKP Informatike gradonačelnik Novog Sada je uvek ostajao nem. Zato DS sada traži ostavku Miloša Vučevića, a ukoliko on to sam ne učini, pozivamo Aleksandra Vučića da reaguje na isti način, kao što je Siniša Mali reagovao u slučaju direktora Infostana”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da su pre nešto više od dve godine i Novosađanima stigli slični računi Informatike, na kojima je takođe bila dodata stavka osiguranja domaćinstva, kada su građani tražili ostavku diretora Informatike, što Vučević nije podržao.

“Vučević je odlučio da sačuva malu interesnu grupu koja je tada upravljala, a i danas upravlja ovim preduzećem. Posle ovoga, skandali u JKP Informatici su se ređali jedan za drugim: milioni i milioni dinara poreskih obveznika potrošeni su u kafanama, za gorivo i telefonske račune rukovodstva ovog javnog preduzeća, a na desetine milione dinara su dati izvršiteljima, koji su bliski vladajućoj strukturi u Novom Sadu”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je Informatika Novosađanima nezakonito naplaćivala i opomene za neplaćene račune pa je Državna revizorska institucija utvrdila nepravilnosti u radu ovog preduzeća na više od 120 stranica materijala.

“DS je više puta u Skupštini grada pokretala inicijativu za smenu direktora JKP Informatike. Međutim, Srpska napredna stranka je svaki put stala u zaštitu ljudi koji već godinama preko računa objedinjene naplate pljačkaju građane Novog Sada”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga