DS: Ostavka direktora ZIG-a je paravan za odgovornost gradonačelnika Novog Sada

“Vučević pokušava da se, kao smokvinim listom, sakrije ostavkom"

12. avg 2015

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od nadležnih državnih organa da pod hitno provere dokumentaciju o poslovanju Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada (ZIG) iz Novog Sada i navela da su u tom preduzeću kršili zakon i nisu realizovali programe i planove.

DS je u saopštenju za javnost zatražio od gradonačelnika Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke (SNS) da odgovori na pitanje da li je tačno da je gradska budžetska inspekcija konstatovala da su u ZIG-u nenamenski i nezakonito trošena sredstva, kao i da li su sredstva koja su bila namenjena za kapitalne investicije, odnosno izgradnju Žeželjevog mosta, trošena na plate zaposlenih u ZIG-u.

DS je upitao i da li je nezakonito napravljen aneks ugovora o izgradnji mosta na Kanalu Dunav-Tisa-Dunav u Novom Sadu.

“Ako je odgovor na sva navedena pitanja negativan, Vučević treba da objasni javnosti zašto je uopšte prisilio direktora ZIG-a Gorana Višnjića na ostavku, a ukoliko je odgovor pozitivan, onda i on treba da napusti položaj gradonačelnika i tako oslobodi Novi Sad sopstvene nesposobnosti i neobuzdanih ambicija”, piše u saopštenju.

Dodaje se da Višnjićeva ostavka ne može i ne sme postati “paravan” iza koga će Vučević i SNS sakriti istinu o onom što se dešavalo u tom preduzeću, a što je započeto ličnim, unutarpartijskim, sukobom između Vučevića i Višnjića.

DS je naveo da je “golim okom vidljivo” da se u Novom Sadu odavno nije manje gradilo i radilo, da ulice mesecima stoje raskopane, kao i da se sistematski uništavaju parkovi i zelene površine.

“Vučević pokušava da se, kao smokvinim listom, sakrije ostavkom koja je, da paradoks bude potpun, usledila kao posledica razdora u gradskoj organizaciji SNS-a, a ne zbog nestručnosti, nerada i kršenja zakona u ZIG-u”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga