DS optužio SNS želi da proda najvredniju parcelu, SNS optužuje DS za laži

“Vučević i njegovi saradnici su sebi prigrabili pravo da na brzinu rasprodaju gradsku zemlju"

21. feb 2016

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS) da ima “samoubilačku ideju” da novcem građana izgradi fabriku za bogatu stranu kompaniju, a SNS je na to uzvratio da je reč o “lažima”.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je gradska vlast odlučila da odluku o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u Novom Sadu više neće donositi Skupština grada, već gradonačelnik Miloš Vučević.

“Vučević i njegovi saradnici su tom odlukom sebi prigrabili pravo da na brzinu rasprodaju gradsku zemlju, te sprečili opoziciju da u Skupštini grada argumentovano ospori buduće odluke o prodaji građevinskog zemljišta”, piše u saopštenju.

DS je optužio Vučevića da “smanjuje uvid javnosti u finansijske transakcije” u trenutku kada je Pokrajinska vlada, koju on u svakoj prilici “proziva i kleveće”, obezbedila mogućnost građanima da vide kako se troši svaki dinar iz pokrajinskog budžeta.

Optužili su gradsku vlast da želi da proda najvredniju slobodnu parcelu u gradu, zemljište pored stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina, za manje od 20 miliona evra, što je bar dvostruko manje od njene realne vrednosti.

Parcela Novi Sad“Vučević i njegovi saradnici, međutim, verovatno će pristati i na tu cenu samo da dođu do novca za finansiranje promašenih poslovnih poduhvata u koje ih je svojim tajnim dogovorima gurnuo njihov partijski šef Aleksandar Vučić”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da odlazeća gradska vlast želi da proda tu parcelu kako bi produžila iluziju o fabrici u kojoj će “tobože” biti zaposleno 3.000 ljudi.

SNS je u saopštenju za javnost naveo da je DS izneo “novu gomilu laži i iznošenja paušalnih podataka”.

“Kao prvo, odluku o prodaji gradskog građevinskog zemljišta ne donosi gradonačelnik nego Gradsko veće. Potpuno proizvoljno licitiranje cenom zemljišta u Novom Sadu je još jedan pokušaj DS da stvori atmosferu haosa i otera postojeće i buduće strane investitore koji žele da otvore nova radna mesta u našem gradu”, naveo je SNS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga