DS: Optužbe bez presude su klevete i govor mržnje

Mirović u svojoj političkoj karijeri bio u prilici da bude po raznim osnovama prozivan i dobro zna koliko je neodgovorno optuživati bez osnova

29. sep 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, želeći da svojom agresivnošću skrene pažnju sa evidentnih nelogičnosti predloženog rebalansa budžeta AP Vojvodine, izgovorio reči koje ne priliče čoveku koji, na neki način, predstavlja građane Vojvodine.

Juče je u Novom Sadu održana sednica Skupštine Vojvodine, a na dnevnom redu je bio rebalans budžeta.

DS je u saopštenju naveo da je Mirović, bez ikakvog dokaza i argumenata, izjavio da je njegova Vlada zaustavila nenamensko trošenje pokrajinskog budzeta koje se u kontinuiteti realizovalo prethodnih godina, da nema više nezakonitog trošenja sredstava i trošenja sredstava za bespotrebne i izmišljene projekte, zloupotrebu raznih fondova koji su služili kao forma za pranje novca.

„Gospodin Igor Mirović bi, shodno svom iskustvu, morao znati da kada nekoga optužuje za nenamensko trošenje novca, zloupotrebu fondova i pranje novca to može činiti samo na osnovu pravosnažnih sudskih presuda. U suprotnom, to su klevete i govor mržnje“, ocenile su demokrate.

U saopštenju se dodaje i da je Mirović u svojoj političkoj karijeri bio u prilici da bude po raznim osnovama prozivan i da dobro zna koliko je neodgovorno optuživati bez osnova.

„Da nije tako, možda bi i mogli da pomislimo da je ove reči izgovorio slučajno“, piše u saopštenju DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga