DS odbacuje zahteve za vanredne pokrajinske izbore

Licemerno je govoriti o navodnim aferama u Vojvodini a ćutati o stvarnim aferama u Vladi Srbije

23. feb 2013

Vojvođanski odbor Demokratske stranke (DS) odbacio je danas zahteve za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora i nazvao takve zahteve koji stižu iz redova Srpske napredne stranke (SNS) „licemernim“.

„Ponavljanje takvih zahteva predstavlja nepoštovanje izborne volje građana. Očekivanje nekih budućih afera u Vojvodini kao razlog za izbore, a prećutkivanje afera koje prate republičku vladu predstavlja klasičnu primenu dvostrukih aršina“, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je odbacio i argumente da je ekonomska situacija u Vojvodini loša i naveo da ta pokrajina ostavruje više od 40 odsto bruto društvenog proizvoda Srbije, oko 38 odsto izvoza, a privukla je i više od 45 odsto stanih investicija Srbije. Dodaje se da Vojvodina ima najmanji uvoz i najbolje pokazatelje industrijske proizvodnje.

Ta stranka je još ocenila da dogovor SNS-a i Socijalističke partije Srbije da se međusobno podrže u drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora pokazuje da se njihovi kandidati „ne mogu pojedinačno suprotstaviti kandidatima DS-a“.

U drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora u Apatinu će glasači birati između kandidata SPS-a i DS-a, a u Zrenanjinu i u Srbobranu između kandidata SNS-a i DS-a. Drugi krug izbora održaće se u nedelju, 3. marta. Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-LSV-SVM-LDP, a dopunski izbori neće promeniti sliku u pokrajinskom parlamentu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga