DS očekuje da Jankovića podrže i članovi i simpatizeri DJB

"Rukovodstvo DJB ne razume ni vreme ni politički prostor u kome se nalazimo"

21. feb 2017

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da će Sašu Jankovića kao zajedničkog kandidata opozicije, podržati članovi i simpatizeri Pokreta Dosta je bilo (DJB), koji ne dele stavove rukovodstva DJB o predsedničkim izborima.

DS je u saopštenju istakao da na predstojećim izborima ima samo jednog protivnika, a to je Aleksandar Vučić i „njegov pogubni režim, koji već pet godina uništava i državu i društvo“.

„Iako se DS nikada ni na koji način nije bavio pokretom DJB, rukovodstvo ovog pokreta se iz očiglednog nerazumevanja političke situacije bavi DS“, navele su demokrate.

DS je ocenio i da „ima divnih i dobronamernih ljudi koji su članovi i simpatizeri pokreta DJB, koji ne dele mišljenje rukovodstva, koje ne razume ni vreme ni politički prostor u kome se nalazimo“ i izrazili uverenje da će „oni dati podršku Jankoviću kao zajedničkom kandidatu opozicije“.

DS je naveo da će zajedno sa svim strankama, građanskim pokretima, organizacijama i javnim ličnostima nastaviti da podržava Jankovića, “budućeg predsednika Srbije”.

„Pozivamo sve stranke i pojedince koji podržavaju neophodne promene u našem društvu da daju nesebičnu podršku kandidatu građana Jankoviću“, piše u saopštenju.

DS je dodao da je „iskreno, bez kalkulacija i bilo kakve uskostranačke računice, podržao Jankovića kao nezavisnog kandidata građana koji će da pobedi kandidata Vučića na sledećim izborima“.

Predsednik Pokreta DJB Saša Radulović pozvao je danas Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da se dogovore ko će od njih dvojice biti predsednički kandidat i dodao da će DJB, ako se ne dogovore do raspisivanja izbora, 4. marta predstaviti svog kandidata.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga