DS: Obustaviti prinudna iseljenja građana

"Posebno problematično što se selektivno primenjuju zakonske odredbe"

26. mar 2019

Demokratska stranka (DS) osudila je današnje kako se navodi, „nasilno“ iseljenje porodice Aksentijević iz stana u Novom Beogradu i zatražila obustavljanje takve prakse, ocenjujući da „nijedno iseljenje, nijedna odluka, sudska ili druge instance ne može i ne sme rezultirati time da lica pogođena iseljenjem postanu beskućnici“.

Navodeći da je „istovremeno građenje Potemkinovih sela i razgrađivanje porodičnih domova sramno i po posledicama tragično“, DS je u saopštenju ocenio da je „posebno problematično što se selektivno primenjuju zakonske odredbe a efikasnost dokazuje na pogrešnim primerima i na necelishodan način“.

„Kako je moguće da se brzina, snaga i jačina iskazuje samo u slučajevima za čije je adekvatno rešenje potrebno samo sluha, volje i znanja. Predsednik države vodi monologe ili u fingiranoj polemici delegitimizira sagovornike, ističe svoje ocene na Pravnom fakultetu i humanost pred kamerama, nikada, međutim, nije nastojao da stvarni problem i realnu muku ljudi koje je njegovo ‘zlatno doba’ ostavilo bez doma i imovine, reši“, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga