DS: Novosadska JKP duguju 474 miliona dinara, preti blokada

"Nekontrolisano presipanje novca iz gradskog budžeta na račune gradskih firmi kojim upravljaju kadrovi Srpske napredne stranke"

07. feb 2016

Demokratska stranka (DS) optužila je danas novosadska javna i komunalna preduzeća (JKP) da ne plaćaju svoje račune i dugove u zakonskom roku, čime ugrožavaju stabilno finansiranje čitave lokalne samouprave.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva finansija, JKP u Novom Sadu zaključno sa 1. februarom kasne sa izmirivanjem svojih obaveza u iznosu od 474 miliona dinara, čime su se odavno stekli zakonski uslovi da ministarstvo zaustavi prenos novca iz republičkog u gradski budžet i tako Novi Sad ostavi bez značajnog dela prihoda, navodi se u saopštenju.

DS dopis Ministarstva finansijaDodaje se da je Ministarstvo finansija potvrdilo da svoje račune u zakonskom roku ne plaća čak deset JKP u Novom Sadu, među kojima su i firme koje po svojoj prirodi i specifičnom položaju unutar gradske strukture nikako ne bi smele biti dužne, poput Zavoda za izgradnju grada, Informatike ili Poslovnog prostora.

“Ove činjenice potvrđuju da navodna sanacija poslovanja javnih preduzeća, kojom se hvali sadašnja gradska vlast, predstavlja samo izgovor za nekontrolisano presipanje novca iz gradskog budžeta na račune gradskih firmi kojim upravljaju kadrovi Srpske napredne stranke”, ocenjuje se u saopštenju novosadskog odbora DS-a.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga