DS: Novosađani taoci unutrašnjeg razdora u SNS-u

"Vučević namerno blokira rad novosadskog parlamenta je nije izabran za mandatara"

16. juna 2017

Odbornička grupa Demokratske stranke (DS) u Skupštini Novog Sada zatražila je danas hitno zakazivanje sednice gradskog parlamenta za 23. jun, jer kako su naveli, njeno zakazivanje kasni iz „protesta zbog izbora Ane Brnabić za mandatarku“.

Ta stranka je zatražila zakazivanje sednice zato što na njoj treba da bude razmotren predlog rebalansa gradskog budžeta i druge važne odluke o radu i izveštajima javnih preduzeća.

DS je u saopštenju naveo da novosadski gradonačelnik i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević „namerno blokira rad Skupštine Grada Novog Sada“, jer su on i njegovi najbliži saradnici „bili ubeđeni da će njihov partijski šef upravo Vučeviću pokloniti premijerski mandat“.

„DS razume nezadovoljstvo i bol Vučevića kada se suočio sa istinom da njegov šef nema poverenja u njega, ali to nije i ne može biti opravdanje za blokadu rada skupštine“, dodaje se u saopštenju.

Demokrate poručuju i da lokalna samouprava i građani Novog Sada „ne mogu biti taoci unutrašnjeg razdora u SNS“ i ličnog nezadovoljstva Miloša Vučevića zbog „neostvarenih ambicija i neuzvraćene ljubavi prema njegovom vođi“.

„Ožalošćena porodica je predstava koja se igra u pozorištu, a ne rijaliti-šou koji se daje u Skupštini Novog Sada“, ocenio je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga