DS: Novim Sadom haraju kriminalne horde

SNS: DS je organizovana kriminalna grupa

15. apr 2014

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke (SNS) da „bledo figurira“ dok Novim Sadom i gradskim budžetom „haraju kriminalne horde“.

„Vučević i ne pokušava da ih obuzda, čime preuzima krivicu za uništavanje javnog sektora, obustavljanje rada najvažnijih ustanova u gradu i ogromnu štetu budžetu“, naveo je DS u saopštenju za javnost i optužio gradonačelnika da je nesposoban.

SNS je ranije danas optužio Pokrajinski odbor DS-a da je „organizovana kriminalna grupa“, a juče je funkcionere DS-a Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića optužio za malverzacije sa pokrajinskim budžetom, nakon čega je DS najavio tužbu za klevetu protiv Miloša Vučevića, koji je i predsednik novosadskih „naprednjaka“.

DS je u današnjem saopštenju za javnost izneo teške optužbe na račun funkcionera SNS-a: Igora Mirovića, Maje Gojković i Aleksandra Milovančeva.

DS je zatražio da Mirović objasni kako je moguće da je jedan od najbogatijih ljudi na srpskoj političkoj sceni, „sa stotinama kvadrata stambenog i poslovnog prostora na najeksluzivnijim lokacijama u Novom Sadu“.

„Mirović je u gradu ostao poznat po behaton aferi, štetnom poslu sa ATP Vojvodinom, nelegalnom objektu firme njegovog kuma na Novom naselju, direktnim pogodbama sa investitorima. On je jedini čovek koji je uspeo da Telekomu iznajmljuje lokal koji nije završen, a to ne čudi s obzirom da je o tome odlučivala Jorgovanka Tabaković“, navodi se u saopštenju.

DS je optužio i bivšu gradonačelnicu Novog Sada Maju Gojković da je svesno i sa namerom oštetila budžet grada, tako što je sklopila štetan ugovor sa ATP Vojvodinom i tako pričinila stsetu koja se meri „milijardama dinara“.

„Vojvođanska uzdanica SNS, Aleksandar Milovančev, prvostepeno je osuđen za malverzacije u javnim nabavkama pri nabavci medicinske opreme i aparata za najteže bolesti. Danas Milovančev i pored takve presude vodi jedno od najvažnijih preduzeća, a na račun države i budžeta prima besramnih pola miliona dinara, valjda kao dokazani stručnjak za javne nabavke“, piše u saopštenju.

SNS: DS je organizovana kriminalna grupa

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) optužio je danas Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) da je „organizovana kriminalna grupa“.

SNS je juče optužio funkcionere DS-a, predsednika i potpredsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića, da su vršili malverzacije sa pokrajinskim budžetom, nakon čega je DS najavio tužbu protiv predsednika novosadskog odbora SNS i gradonacelnika Miloša Vučevića.

SNS je u današnjem saopštenju za javnost pozvao DS da tuži celi gradski odbor „naprednjaka“, a ne samo Vučevića.

SNS je najavio da će nastaviti da u saopštenjima upoznaje javnost o „konkretnim malverzacijama“ koje su se dešavale poslednjih nekoliko godina u Vojvodini, a iza kojh, kako tvrde, stoji Bojan Pajtić sa svojim najbližim saradnicima.

Ta stranka je navela da se radi „o pljački Vojvodine neviđenih razmera“.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga