DS: Novi Sad još uvek bez budžeta za 2015.

Odbornici opozicije još uvek nisu dobili predlog budžeta

23. dec 2014

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) poručio je danas da se Zakoni ove države odnose na sve građane, organizacije, i političke stranke, pa tako i na koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke (SNS).

U saopštenju te stranke se navodi da Zakon  o budžetskom sistemu propisuje da su sve lokalne samouprave dužne da svoje budžete usvoje do 20. decembra i da je, s obzirom da Novi Sad ni danas nema usvojen budžet, zakon očigledno prekršen.

Novosadski DS je ocenio da koalicija na vlasti ne poštuje ni Poslovnik o radu skupštine grada koji zahteva da se predlog budžeta odbornicima dostavi najkasnije sedam dana pre sednice na kojoj će biti razmatran.

„Odbornici opozicije još uvek nisu dobili predlog budžeta iako je sednica zakazana za 29. decembar, čime je onemogućeno opoziciji da u zakonskom roku podnese amandmane i pokuša da popravi predlog oko kojeg koalicija na vlasti ne može da se dogovori mesecima. Osim očitog primera nestručnosti, jasno je da je ovo još jedan u nizu pokušaja da se opozicija ućutka, a prostor za kritiku svede na najmanju meru, po već dobro poznatom receptu Vlade Srbije“, piše u saopštenju DS.

U toj stranci su istakli da je kršenje zakona bez utvrđivanja odgovornosti u Novom Sadu nedopustivo i da je obaveza onih koje plaćaju svi građani da svoj posao obavljaju stručno i u Zakonskim rokovima.

„Ipak, Srpska napredna stranka ne samo što ne uvažava konstruktivne predloge opozicije, već ne poštuje ni Zakon. Pozivamo nadležne da utvrde odgovornost za ovako jasno i bezočno kršenje zakona, i dokažu da zakon u Srbiji važi za sve od Vulina do Vučevića“, dodale su novosadske demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga