DS: Novaković u pritvor odveden iz bolnice

"Kriminalizacija pokrajinskih vlasti neće im poći za rukom"

25. sep 2013

Poslanički klub Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da hapšenje šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislava Novakovića neće destabilizovati vladajuću većinu i optužio policiju da je Novakovića uhapsila u bolnici.

„Borislav Novaković je u pritvor odveden iz zdravstvene ustanove u kojoj se nalazio na lečenju, što predstavlja zatiranje ljudskih prava“, navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

Mediji su pre petnaestak dana pisali da je Novaković bio primljen u Institut u Sremskoj Kamenici, zbog problema sa srcem, a prema saznanjima medija, on je juče bio na terapiji u bolnici i tada je priveden.

DS je u saopštenju za javnost optužio centralne vlasti da pokušavaju „silom“ da dođu na vlast u Skupštini Vojvodine, u kojoj ubedljivu većinu ima DS sa koalicionim partnerima Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Savezom vojvođanskih Mađara.

„Kriminalizacija pokrajinskih vlasti neće im poći za rukom, baš kao što ni devedesetih godina prošlog veka nije bila uspešna satanizacija Demokratske stranke, koju su sprovodili učitelji onih koji danas u Srbiji pokušavaju da uvedu jednoumlje.

Poslanički klub DS je dodao da je uveren u nevinost Borislava Novakovića.

Novaković je priveden juče, zajedno sa vlasnikom Industrije mesa „Matijević“ Petrom Matijevićem, vlasnikom „Aleksandar gradnje“ Vojislavom Gajićem i još pet osoba.

Oni su optuženi da su malverzacijama oštetili budžet grada Novog Sada za 1,3 miliona evra.

Borislav Novaković je bio gradonačelnik Novog Sada od 2000. do 2004. godine, a potom i potpredsednik Skupštine Vojvodine i direktor Zavoda za izgradnju grada.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga