- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Nijedan bivši čelnik Novog Sada i Vojvodine iz DS nije osuđen za korupciju

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da već petu godinu zaredom vodi propagandnu kampanju u kojoj DS optužuje za kriminal i korupciju, a da pritom niko od nekadašnjih čelnika Novog Sada i Vojvodine iz te stranke nije osuđen za korupciju i slična krivična dela.

“Demokratska stranka i njeni članovi, dakle, nisu u sukobu sa zakonom, već sa monstruoznim režimom, koji napada, vređa i kleveće svakog ko se usudi da mu se suprotstavi i kaže istinu. Tek će se, međutim, videti kako će sa zakonom proći sadašnji gradski i pokrajinski čelnici, kada padnu s vlasti”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Novosadski odbor te stranke je naveo da će se, nakon što se povede nezavisna istraga o tenderu za izbor izvođača radova na izgradnji nove fabrike u Radnoj zoni „Sever 4“ u Novom Sadu, na kojem je učestvovao samo jedan ponuđač, videti da li je tu bilo kriminala i korupcije.

“Tako je posao vredan čak dve milijarde dinara dobila firma čiji je vlasnik prethodno hapšen zbog utaje poreza i pranja novca, a koja je kao podizvođače angažovala preduzeća osnovana u poslednjih nekoliko godina i bez pravih referenci”, piše u saopštenju.

SNS: U Srbiji pravni sistem jednak za sve nakon rasula koje je uspostavio DS

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je u Srbiji uspostavljem pravni sistem “jednak za sve”, nakon “rasula” koje je iza sebe ostavila Demokratska stranka (DS).

“U Srbiji je uspostavljen pravni sistem jednak za sve, što je bilo veoma teško posle rasula u svim oblastima društva koje ste ostavili za sobom”, poručio je SNS DS-u u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da, za razliku od DS-a, oni ne vladaju “kriznim štabovima, formiranim u kafanama i privatnim stanovima, a instruisanim od strane inostranih sponzora sumnjivog porekla kapitala”.

SNS je DS nazvao “strankom na izdisaju”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!