DS: Ni godinu i po nakon najave, SNS nema program za Vojvodinu

Umesto programa, Srbija se trese od afera SNS-a

24. okt 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) i dalje nije saopštila svoj program za Vojvodinu, iako je to najavila pre godinu i po dana.

“Godinu i po dana čekamo program SNS za Vojvodinu koji su obećali, a ne objavljuju ga jer bi morali da obelodane sve svoje namere o smanjivanju nadležnosti Vojvodine, sužavanju njene autonomije i da se konačno izjasne o tome kako vide njenu multietičnost i multikulturalnost”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je SNS učinio sve da smanji plate i penzije građanima Vojvodine i navodi da SNS i Vlada Srbije stoje i iza izdavanja i prodaje vojvođanske zemlje strancima i neisplaćivanja poljoprivrednih subvencija.

“O tome kako bi izgledala Vojvodina u kojoj bi na vlasti bila SNS, najbolje govori činjenica da su poslanici SNS u poslednjih nekoliko meseci glasali za ukidanje njenih nadležnosti, za gašenje Elektrovojvodine i protiv mogućnosti da mladi polažu prijemne ispite na fakultetima na svojim maternjim jezicima”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da se Srbija “trese” od afera čiji su glavni akteri funkcioneri SNS-a, njihovi kumovi i prijatelji, za koje se ne zna “da li imaju više firmi na Devičanskim ostrvima ili stanova i preduzeća u privatnoj svojini”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga