DS: Neprihvatljivo vređanje LGBT populacije na protestima u Beogradu

"Sramota je i nedopustivo da ovakvo ponašanje male grupe nedogovornih baci senku na veličanstven i masovan građanski skup"

17. dec 2018

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je neprihvatljivo ponašanje dela učesnika građanskih protesta u subotu u Beogradu koji su grudvama gađali Prajd info centar i nosili parole koje svoji sadržajem „duboko vređaju prava građana i građanki“.

„Sramota je i nedopustivo da ovakvo ponašanje male grupe nedogovornih baci senku na veličanstven i masovan građanski skup i na sve divne ljude koji su i šetali za slobodu i život bez nasilja“, navodi se u saopštenju DS.

DS je navela da će se uvek zalagati i iskreno boriti za društvo ravnopravnosti bez nasilja, jer je Srbija dovoljno velika da u njoj svoje mesto za život i lični razvoj mogu da nađu svi, bez obzira na njihovu nacionalnu ili etničku pripadnost, seksualno opredeljenje, veru, rasu, jezik, invaliditet i političko ubeđenje.

„Demokratska stranka će uvek stati u zaštitu i snažno osuditi svako nasilje prema drugom i drugačijem… Zbog toga iskazujemo podršku aktivistima i aktivistkinjama Prajd info centra ceneći njihov aktivizam i spremnost i uključenost u borbu protiv nasilja. U toj borbi smo saveznici i uvek će imati našu podršku“, navodi se.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga