DS: Nepoznate osobe u Baču ne daju nam da uđemo u Skupštinu

"Neidentifikovana lica i obezbeđenje skupštine nije dozvolilo da novoizabrana većina preuzme dužnost"

17. dec 2012

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je novoizabrani predsednik Skupštine opštine Bač Dragan Medić jutros „na najgrublji način“ sprečen da uđe u zgradu skupštine na svoje radno mesto.

„Neidentifikovana lica i obezbeđenje skupštine nije dozvolilo da novoizabrana većina preuzme dužnost“, navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da je policija došla na lice mesta i sačinila zapisnik.

U Baču je u petak lokalnu vlast preuzela koalicija DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke, koja je smenila koaliciju predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS).

DS je ocenio da je SNS jutros u Baču još jednom pokazao da je reč o „pohlepnoj stranci“, koja u lokalnim samoupravama pokušava da „potre“ demokratiju i sprovodi „političko nasilje“.

U petak su 13 od 25 odbornika održali sednicu Skupštine opštine bez prisustva predsednice skupštine i razrešili vlasti sve organe i predsednika opštine.

„Svi odbornici koji su bili na skupštini će sada potpisati jednu izjavu sudu o tome šta smo uradili, koga razrešili, a koga smo imenovali na sednici Skupštine opštine i podneti zahtev Upravnom sudu da hitno reaguje i donese hitne mere da nam se obezbedi ulazak u zgradu“, izjavio je za RTV Ognjen Marković, novoizabrani predsednik Opštine Bač.

Naprednjaci i socijalisti su se žalili Upravnom sudu. Smatraju da su razrešeni nelegalno jer predsednica skupštine nije bila prisutna na sednici koju je zakazala.

„U tom slučaju je bilo potrebno ponovo se obratiti poslanicima kada prođe taj rok od 15 dana i tada bi to što su uradili bilo potpuno legalno“, kaže Dragan Predojević, razrešeni sekretar Skupštine opštine.

SNS i SPS izgubile su skupštinsku većinu u Opštini Bač, ali je očigledno da će kriza vlasti u opštini biti razrešena tek nakon odluke Upravnog suda.

(Autonomija/RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga