DS: Nema ulaganja iz Emirata

Cela ekonomska politika Srbije svela se na šeika

13. dec 2013

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je očigledno da šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, osim hotela na Kopaoniku, neće ništa uložiti u Srbiju, a država će dobiti nepovoljne kredite koje Vlada Srbije ne zna u šta da uloži jer nema projekata.

Posle 14 meseci od prve najave ulaganja u poljoprivredu, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak uveče informisao i građane i ministra poljoprivrede da je „Al Dahra“ odustala od Srbije, a da ne postoje projekti u koje bi 100 miliona dolara kredita bilo uloženo, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da bi velika fabrika delova za avioindustriju u Pančevu trebalo da počne sa radom u junu i izvozi delove u vrednosti 400-500 miliona dolara. Da li iko veruje da ozbiljna fabrika može da se izgradi za šest meseci i počne da isporučuje delove za „Boing“ i „Erbas“, upitala je DS.

Pošto u proteklih godinu i po dana nije došla nijedna nova investicija, DS smatra da je više nego jasno da se cela ekonomska politika Vlade svela na iščekivanje šta će šeik obećati.

Potpredsednik Vlade Srbije tvrdi da će Er Srbija poslovati bez gubitaka, a DS postavlja pitanje zašto je budžetom predviđeno 10 miliona evra za Er Srbiju.

Svakodnevne najave o milijardama investicija, kada je istovremeno u budžetu izdvojeno 600 miliona evra za otpuštanje 60.000 radnika, smanjenje plata i povećanje cena hrane, dokaz su da su najave o boljem životu koje dolaze iz Vlade samo prazna priča, ocenjuje DS.

„Nakon sto smo godinu dana slušali da će Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati hraniti ceo svet kroz projekat Al Dahre, očigledno je da će nas do beogradskih izbora zamajavati nerealnim projektom ‘Beograd na vodi’, koji neodoljivo podseća na projekat ‘Europolis’ Mire Marković iz devedesetih“, navodi se u saopštenju DS.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga