- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Nema pravde i kazne za nalogodavce napada na Borka Stefanovića

Demokratska stranka (DS) upozorila je danas da na treću godišnjicu napada na tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, „nema pravde i kazne“ za nalogodavce tog incidenta.

Predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević ocenio je da je Srbija danas „država kojom upravlja mafija i otrgnute bezbednosne službe kojima gazduju kriminalni klanovi“.

„Hrabrost Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića nadahnjuje sve građane koji ne pristaju na krvavu svakodnevnicu, a njihove povrede samo su još jedan ožiljak na licu slobode koja se vidi na prolećnom horizontu. I napadači i nalogodavci ovog sramnog napada moraju znati da sa slobodom nezaustavljivo dolazi i pravda„, naveo je Milivojević a prenela DS.

Napad na Stefanovića i Jovanovića dogodio se 23. novembra 2018. godine ispred Mesne zajednice Rasadnik u Kruševcu, gde su učestvovali na političkoj tribini Levice Srbije.

Kao reakcija na taj napad, počeli su građanski protesti pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ koji su trajali do početka epidemije.

Viši sud u Kruševcu osudio je prošlog septembra tri osobe zbog napada na Stefanovića i Jovanovića na zatvorske kazne od četiri i tri i po godine ali su nedavno te kazne smanjene.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!