DS: Nedopustivo vređanje Danice Popović i Jove Bakića

"Skupštinski igrokaz u kojem se kroz blato provlače oni univerzitetski profesori"

17. sep 2019

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je nedopustivo da poslanici Skupštine Srbije otvoreno vređaju univerzitetske profesore u svojim nastupima, nazivajući profesorku Ekonomskoga fakulteta Danicu Popović „žutom mizerijom“ i poredeći sociologa Jova Bakića sa najekstremnijim eksponentom fašističke ideologije Antom Pavelićem.

„Nedopustivo je da ministar prosvete Mladen Šarčević direktno narušava autonomiju univerziteta, izjavljujući neodgovorno i neprimereno da ‘prati slučaj Danice Popović’. Njegov posao i nadležnost ne zadiru u konstruisanje i podršku politički inspirisanim hajkama, a još manje da se prema tako aferaški i politikantski predstavljenom slučaju određuje javno, u najvišem predstavničkom domu“, navela je DS.

Ta stranka je ocenila da je nedopustiv „skupštinski igrokaz“ u kojem se kroz blato provlače oni univerzitetski profesori koji su kritični prema postupcima vlasti i njenim stvarnim rezultatima.

„Zanimljivo je da se i Rističević i Šarčević pozivaju na zdrave snage Univerziteta, studente koji sami utvrđuju greške i nepravilnosti u radu profesora. Paušalne kritike, tendenciozni napadi i nepoštovanje činjenica u građenju optužbi, kao i svesno izabrani ugledni priznati stručnjaci čiji kredibilitet treba osporiti pokazuju nameru vlasti da koristeći mlade, politički i ljudski unize savesne i umne, zaplaše protivnike i pasiviziraju neopredeljene“, dodala je Demokratska stranka u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga