DS neće glasati da Vučević bude gradonačelnik

Zato što su “Vučević i SNS pokazali da ne znaju i ne žele da odgovorno i uspešno upravljaju Novim Sadom

30. jun 2016

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada glasaće protiv ponovnog izbora Miloša Vučevića za gradonačelnika, saopšteno je danas.

DS će glasati i protiv izbora Gradskog veća zato što su “Vučević i Srpska napredna stranka (SNS) u prethodne četiri godine pokazali da “ne znaju i ne žele da odgovorno i uspešno upravljaju Novim Sadom”.

U saopštenju DS se dodaje da odbornici te stranke u Skupštini grada neće glasati ni za imenovanje direktora u javnim preduzećima, institucijama i ustanovama, “koja će uslediti po dogovoru o podeli plena između SNS i njenih novih i starih koalicionih partnera”.

“DS će ostati opozicija SNS bez obzira na to što je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja je dugo godina bila partner upravo DS-a, odlučila da promeni stranu i pridruži se onima protiv čije se politike i nečasnih dela dosledno borila punih 26 godina”, piše u saopštenju DS.

Kako se navodi, DS se zahvaljuje LSV na dosadašnjoj saradnji, ali odluka LSV da stupi u savez sa SNS može da se razume kao čin “svesnog samožrtvovanja kojim je u potpunosti razotkrivena prava priroda režima Aleksandra Vučića”.

“Sad je svima u ovoj zemlji jasno da u srpskoj politici nema nečasnijih ljudi od srpskih naprednjaka, koji se stalno kunu u svoje poštenje i patriotizam a sad će otvoreno sarađivati s onima protiv kojih godinama vode kampanju mržnje, nazivajući ih izdajnicima, separatistima i kriminalcima”, dodaje DS.

DS upozorava da su samo pre desetak dana Vučićeve pristalice po Novom Sadu nosile transparente na kojim su (predsednika LSV) Nenada Čanka proglasili za lopova, a sada s tim istim Čankom prave koaliciju koja će upravljati Novim Sadom u naredne četiri godine.

“U Novom Sadu nema nijednog punoletnog građanina koji je glasao za gradsku vlast koja će sutra biti formirana i DS će tu istinu reći i u Skupštini grada”, dodaje se u saopštenju.

Gradski odbor LSV u Novom Sadu doneo je odluku da prihvati poziv za učešće u gradskoj vlasti, koju će tako činiti LSV, SNS i Socijalistička pratija Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga