DS: Nasilje i pretnje su nedopustivi, oduzeti mandat Šešelju

"Poziv na 'pucanje u žutu patku' i o sataricama koje bi mogle da prorade je nešto što bi u pristojnoj demokratskoj zemlji odmah bilo sankcionisano"

25. dec 2018

Demokratska stranka (DS) saopštila je da će uvek braniti pravo ljudi na slobodno udruživanje i boriti se protiv govora mržnje i nasilja u javnom prostoru i ponovila svoj zahtev za oduzimanje mandata haškom osuđeniku i poslaniku u Skupštini Srbije Vojislavu Šešelju.

„Nastup u jutarnjem programu TV Happy osuđenog ratnog zločinca Vojslava Šešelja iz Srpske radikalne stranke i urednika Politike Bojana Bilbije je nešto što ne bi smelo nikada da se dešava na televizijskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom. Poziv na ‘pucanje u žutu patku’ i o sataricama koje bi mogle da prorade je nešto što bi u pristojnoj demokratskoj zemlji odmah bilo sankcionisano“, ocenjuje se u saopštenju.

DS je takođe pozvala nadležne institucije, pre svega Regulatorno telo za elektronske medije, Administrativni odbor Narodne skupštine kao i tužilaštvo da hitno reaguju povodom tog slučaja.

Lider radikala Vojislav Šešelj je gostujući u programu TV Happy, a govoreći o jednom od simbola Inicijative Ne davimo Beograd „žutoj patki“, kazao „kad vidiš žutu patku – pucaj“, a urednik lista Politika Bojan Bilbija se nadovezao i kazao da u tom slučaju „i satarica može da radi“, nakon toga dodavši da se šali.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga