- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Nadležni da privedu pravdi odgovorne za pretnje novinarki u Inđiji

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) zatražio je danas od nadležnih organa da odmah pronađu i privedu pravdi odgovorne za pretnje novinarki portala „Inđija kafe“ Verici Marinčić.

U saopštenju DS ukazuje se da je „tolerisanje pretnji novinarima u našem društvu dovelo do toga da danas čak i novinari lokalnih medija i portala postaju predmet pretnji i napada, kada obavljajući svoj posao, pišu o problemima i pojavama u sopstvenoj sredini kada se to ne sviđa lokalnim moćnicima“.

Lokalni funkcioneri su danas ‘gospodari života i smrti’ u svojim sredinama, koji odlučuju o sudbinama novinara i ostalih građana po svom nahođenju, a aktuelna vlast ih u tome ohrabruje svojim nečinjenjem ili blagim prekorevanjem za bahato ponašanje“, piše u saopštenju.

Novinarka portala „Inđija kafe“ Verica Marinčić napadnuta je prošlog petka u tom mestu kada su dvojica mladića vikala na nju i pretila joj iz automobila.

„Nisam znala da li se meni obraćaju, jer su mi obojica nepoznati. Međutim, onda sam čula kako mi psuje majku i govori: snimaj sad, majku ti …“, kazala je Verica Marinčić agenciji Beta.

Ona je izrazila sumnju da je jedan od mladića vozač automobila koji je 26. juna u centru Inđije snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo.

„Taj video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju, jer je isti automobil više puta viđen u gradu kako jurca“, kazala je Verica Marinčić.

Slučaj napada na novinarku je prijavljen policiji u Inđiji koja je odmah izašla na teren.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!