DS: Nacrt zakona o finansiranju biće usaglašen sa partnerima

Da li Pastor želi da napusti koaliciju, pita se DS

06. okt 2013

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je večeras da će, pre nego što nacrt zakona o finansiranju Vojvodine bude završen u Vladi Vojvodine a potom i predložen pokrajinskom parlamentu, taj akt biti usaglašen sa koalicionim partnerima a potom će s njim biti upoznati i predstavnici opozicionih stranaka.

„DS smatra da se radi o izuzetno važnom zakonu i cilj nam je da se postigne što širi konsenzus oko predloga sa kojim će se izaći“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je izrazila čuđenje zbog nedavnih izjava predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora da nije obavešten da se u Vladi Vojvodine piše nacrt zakona o finansiranju.

„Nadamo se da ta poslednja izjava gospodina Pastora, kao i kritike koje je u prethodnom periodu iznosio na račun Vlade Vojvodine, koju čini i njegova stranka (Savez vojvođanskih Mađara – SVM), ne dovode u pitanje stabilnost koalicije“, navodi se u saopštenju.

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS, SVM i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Iz Vojvodine već godinama stižu kritike na račun republičkih vlasti da je zakon o finansiranju te pokrajine trebalo da bude usvojen još 2008. godine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga