DS na izbore sa nacionalnim zajednicama

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima sa nacionalnim savetima Rumuna, Rusina, Makedonaca, Slovaka, Roma i Hrvata

16. mar 2012

Demokratska stranka (DS) danas je u Novom Sadu potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Skupštinu Vojvodine sa nacionalnim savetima šest nacionalnih zajednica sa sedištem u Pokrajini.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić rekao je da će, pored nastupa na pokrajinskim izborima, tu stranku podržati nacionalni savet Rumuna, Rusina, Makedonaca, Slovaka, Roma i Hrvata i na izborima za Skupštinu Srbije.

“Ovih dana imamo inflaciju mnogih manjinskih stranaka koje nemaju veliko uporište kod birača. Mi smo za partnere izabrali nacionalne savete, koji će nam pomoći da lakše ostvarimo njihove nacionalne interese”, rekao je Pajtić novinarima u DS-u.

Prema njegovim rečima, sporazum garantuje svim nacionalnim savetima da će imati svoje predstavnike na proporcionalnoj listi na pokrajinskim izborima i biće nakon izbora zastupljeni u oba parlamenta.

“Zzelimo i Rome i Makedonce u budućem sazivu Skupštine Vojvodine, jer nacionalne zajednice koje okupljaju veliki broj građana samo kroz institucije sistema mogu da ostvare svoje nacionalne interese i definišu na valjan način politiku”, rekao je Pajtić.

Predstavnici svih šest nacionalnih zajednica danas su rekli da su podržali DS, jer se ta stranka pokazala kao pouzdan partner u negovanju nacionalnih interesa manjinskih zajednica i zato što je čvrsto opredeljena za process evro-integracija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga